کاربران اینترنت رفته رفته در حال کوچ کردن از لپ تاپ یا اصطلاحا دسکتاپ به سمت تلفن های همراه و تبلت ها هستند اما یک سری چالش ها و مشکلاتی در راه وب سایت ها و این کاربران هستند که امروز می خواهید در باره یکی از آنها صحبت کنیم

شاید به گوش تون خورده باشه که به عنوان مثال میگن سایت فلان از تکنولوژی AMP استفاده می کنه! خب سوال هایی که پیش میاد اینه که اولا اصلا AMP مخفف چه کلمه ای است ؟ ثانیه چه کاربردی داره؟ ثالثا چجوری سایت مون رو کاری کنیم که از این تکنولوژی استفاده کنه؟

 AMP مخفف چیست ؟

 AMP مخفف کلمه ی Accelerated Mobile Pages می باشد که برای اولین بار توسط تیم برنامه نویسی گوگل معرفی شد و به سرعت هم در بین سایت های حال حاضر در دنیا فراگیر شد. اصلا چرا این تکنولوژی اومد ؟ خب در جواب این سوال باید بگم که گوگل فقط و فقط به کاربرانش اهمیت میده و این اهمیت زیاد باعث میشه که هر کاری واسه راحتی کاربرانش انجام بده؛ خب یکی از مشکلات کاربران در سال های اخیر سرعت لود صفحات وب سایت ها بوده به طوری که ممکن بود برای خواندن یک مطلب خیلی کوچک حتی چندین ثانیه صبر کند تا لود شود. یکی دیگر از مشکلات کاربران این بوده است که برای رسیدن به مطلب مورد نظر باید چند بار صفحه گوشی موبایل را اسکرول دهد تا به مطلب اصلی برسد در واقع باید کلی تبلیغ ، امکانات اضافه ، تصاویر نا مربوط و ... را رد کند تا به مطلب برسد؛ برای حل این چالش گوگل تکنولوژی AMP را معرفی کرد و اگر از حق نگذریم مفید هم بوده است. (معرفی پروژه AMP بصورت کامل)

 کارایی AMP چیست ؟

 AMP یک کار اصلی رو انجام میده و هدف اصلیش اینه که محتوا رو از داخل صفحه جدا کنه و در سریع ترین زمان ممکن به کاربر خودش نمایش بده در واقع هدف اصلی کاربر محتوا و عکس های درون آن می باشد و گوگل می خواهد کاربر در سریع ترین زمان ممکن به هدف خود برسد.

 این تکنولوژی صرفا برای کاربرانی ایجاد شده است که با تلفن همراه کار می کنند و عملا کاربران دسکتاپی اصلا این موضوع را نمی بینند (البته بعضی جاها حتی کاربران دسکتاپی هم این تکنولوژی رو لمس می کنند که در ادامه خدمت تون میگم کجاست).

 چگونه جوملای خود را از تکنولوژی AMP بهره مند کنیم؟

 در جوملا تنها یک پلاگین به راحتی این کار را انجام می دهد و شما با نصب این پلاگین می توانید کل سایت خود را AMP کنید !

جهت تهیه پلاگین accelerated mobile pages کلیک کنید

 زمانی که پلاگین را نصب کنید برای تست آن می توانید به آخر آدرس مثلا مطالب سایت تان عبارت /amp را اضافه کنید. به عنوان مثال شما یک لینک مانند زیر دارید :

http://yoursite.com/category-1/what-is-your-name.html

 به یکی از 2 روش زیر می توانید صفحه AMP خود را مشاهده کنید :

http://yoursite.com/category-1/what-is-your-name.html/amp
یا 
http://yoursite.com/category-1/what-is-your-name.amp.html

 به هر کدام از روش بالا اگر جواب گرفتید پس سیستم درست کار می کند.

 چگونه مشخص کنیم صفحات AMP وب سایت ما دارای خطا نیستند ؟

 گوگل همانند سری های پیش یک موتور تست کننده برای این تکنولوژی که ارائه داده است قرار داده که با کمک آن می توانید خطاهای صفحات AMP خود را بیابید و به طور کامل انها را رفع کنید

برای مشاهده صفحه بررسی AMP کلیک کنید

 در صفحه باز شده می توانید یا یک لینک حاوی AMP بدهید یا یک کدی را جهت تست وارد کنید که در واقع فرقی باهم ندارند اما در این مثال ما یک صفحه AMP از بخش مستندات جومینا مارکت قرار می دهیم و دکمه Test URL را می زنیم.

 سیستم نتیجه را این گونه به ما نشان می دهد :

 

 همان طور که در تصویر مشخص است و متن "Missing or invalid structured data item" به ما نشان می دهد ، این صفحه ما دارای خطا می باشد اگر روی TEST YOUR STRUCTURED DATA کلیک کنیم وارد صفحه جدیدی می شویم که به ما جزییات کاملی نسبت به خطا مربوطه می دهد. به تصویر زیر دقت کنید :

 

 این صفحه دقیقا به ما میگه که چه آیتم هایی کم داریم که ما باید درستش کنیم؛ خب ما این مورد را رفع کردیم و مجدد تست زدیم که طبق تصویر زیر دیگه مشکلی برای این صفحه وجود ندارد.

 

 زمانی که تیک سبز رنگ و متن Page has valid structured data نمایش داده شد ، به معنای صحیح و بدون مشکل بود صفحه AMP ماست و اگر هم روی لینک "Preview search result" کلیک کنید وارد صفحه ای می شوید که به شما نشان می دهد این صفحه در موبایل و نتیجه های گوگل چگونه نشان داده خواهد شد. به تصویر زیر دقت کنید :

 

 تجربه شخصی من !

 در یکی از پروژه های شخصی خودم تجربه ای رو بدست آوردم که بدم نمیاد با شما هم در میان بگذارم

 یکی از سایت های مشتریانم رو در گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) ثبت کردم منتها قالبش مقداری مشکل داشت و خطای ریسپانسیو رو میگرفت اما به دلیل مشغله زیاد نمی تونستم درستش کنم؛ به طور کاملا شانسی این پلاگین رو روی سایتش نصب کردم و پلاگین خیلی عالی هم کار کرد.

 نکته جالب اینجاست که اولا گوگل به تنهایی و بدون هیچ گونه معرفی صفحات AMP دار رو تشخیص داد و اونا رو ایندکس کرد ، دوما هم خطای ریسپانسیو دیگه داده نشد و کلا محو شد !

 برداشت من از این اتفاق اینه که قابلیت AMP برای گوگل آنقدری مهم هست که حتی خطای ریسپانسیو رو دیگه نادیده بگیره پس اگر تا به حال صفحات سایت تون رو تبدیل به AMP نکردید پیشنهاد می کنم حتما این کار رو انجام بدید.

 

 با تشکر