اگر بخواهیم یکی از ویژگی های منحصر به فرد فرم ساز RSForm Pro را نام ببریم قطعا قابلیت اتصال به درگاه پرداخت خواهد بود؛ اما ادغام یک فرم به درگاه پرداخت چگونه ست و با چه ابزاری می توان این کار را انجام داد؟ در این مقاله مراحل این کار را بصورت گام به گام با هم انجام خواهیم داد.
فرض کنید نیاز دارید یک فرم با تعداد فیلدهای بسیار بالا بسازید و در انتها کاربر پس از تکمیل فرم به درگاه هدایت شود و مبلغی را جهت بیعانه یا حق عضویت یا غیره بپردازد. یا به عنوان مثال فرض کنید می خواهید چند کار به عنوان خدمت به کاربر بدهید و در قبال این خدمات باید از کاربر هزینه دریافت کنید؛ بصورتی که کاربر فرم مربوطه و طراحی شده توسط شما با RSForm را پر کند و بعد از کلیک روی دکمه "ثبت نهایی" وارد درگاه بانکی شده و هزینه را طبق تعریف شما، پرداخت کند؛ و خیلی از مثال پروژه های دیگر که ممکنه برای شما پیش بیاد.
ابتدا باید کامپوننت فرم ساز RSForm Pro را روی جوملای خود نصب کنید اگر هنوز موفق به تهیه کامپوننت فرم ساز RSForm Pro نشده اید می توانید از لینک زیر آن را تهیه کنید :
کامپوننت فرم ساز پیشرفته RSForm Pro
در مرحله بعد باید پکیج پرداخت RSForm Pro را نصب کنید تا بتوانید قابلیت ایجاد پرداخت در فرم ها را داشته باشید این پلاگین توسط تیم جومینا مارکت فارسی سازی و بصورت هدیه برای عموم منتشر شده است.
بعد از نصب این پلاگین وارد منوی مدیریت پلاگین ها در جوملای خود شوید و پلاگین نصب شده را فعال کنید (نام پلاگین نصب شده : سیستم - پلاگین پرداخت RSForm Pro!)
در گام بعد وارد منوی "تنظیمات" یا پیکربندی در کامپوننت RSForm شوید؛ روی تب "پرداخت" کلیک کنید و اطلاعات مربوط به تنظیمات پلاگین نمایش داده شود؛ به تصویر زیر دقت کنید :
بعد از اینکه تنظیمات مورد نیاز خود را به دلخواه خود انجام داده اید می توانید پلاگین پرداخت بانکی که مد نظرتان است را نصب کنید ما در این آموزش به دلیل ماهیت آموزشی داشتن این مقاله و دارا بودن قابلیت sandbox ، از پلاگین پرداخت RSForm به درگاه زرین پال استفاده می کنیم.
این پلاگین پرداخت به علاوه تمام پلاگین های بانکی RSForm Pro منتشر شده در وب سایت جومینا مارکت به عنوان هدیه بصورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفته است و فقط کافی است آن را دانلود و نصب نمایید.
بعد از نصب پلاگین درگاه زرین پال RSForm آن را از منوی پلاگین ها در جوملا خود فعال کنید سپس وارد منوی "تنظیمات" یا پیکربندی در کامپوننت RSForm شوید؛ مشاهده می کنید که یک تب جدید با نام "زرین پال" اضافه شده است؛ روی آن کلیک کنید تا تنظیمات پلاگین را مشاهده کنید. به تصویر زیر دقت کنید :
تا اینجا ما تنظیمات 2 پلاگین مربوطه را انجام داده ایم پس در مرحله بعد از بخش مدیریت وارد ویرایش فرمی که می خواهیم به درگاه وصل شود ، می شویم (یا یک فرم جدید ایجاد کنید)
وقتی از بخش مدیریت وارد ویرایش یک فرم شوید ، سمت چپ یک منوی کناری می بینید که در زیر سربرگ "پرداخت" گزینه هایی برای شما قابل نمایش است؛ به تصویر زیر دقت کنید :
f
فرض کنید می خواهید یک فرم ثبت نام به همراه پرداخت آنلاین برای :
- شرکت افراد متقاضی در یک کلاس خاص از آموزشگاهبسازید؛ همان طور که احتمالا متوجه شده اید همه موارد بالا در یک مورد با هم وجه مشترک دارند و آن یک مورد هم ثابت بودن هزینه می باشد؛ یعنی تمامی افراد برای ثبت نام باید یک مبلغ را بپردازند و این مبلغ تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد؛ در چنین شرایطی شما می توانید از گزینه ی "تک محصول" استفاده کنید؛
- یک فرم جدید ایجاد کنید.
نکته: فقط یک عدد از عنصر "تک محصول" می توانید در هر فرم قرار دهید و ایجاد تعداد بیشتری از این عنصر باعث تداخل در عملکرد سیستم خواهد شد.
پیشنهاد: می توانید یک عنصر از نوع "نوشته معمولی" جهت توضیح مبلغ دریافتی در فرم قرار دهید.
همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید ، قیمت تحت هیچ شرایطی قابل تغییر نیست اما با یک توضیح بسیار ساده و فیلد "مبلغ کل" (درباره این فیلد در ادامه توضیح داده خواهد شد) توانستیم نحوه و دلیل دریافت قیمت را به کاربر توضیح دهیم. اما نکته حائز اهمیت این است که فیلد "تک قیمت" ظاهری خوبی ندارد و ممکن است بخواهید حالت نمایش آن را در فرم غیر فعال کنید در این صورت فقط گزینه "نمایش در بخش کاربری" را روی خیر تنظیم کنید.
فرض کنید می خواهید یک فرم ثبت نام به همراه پرداخت آنلاین برای فروش محصولات خود راه اندازی کنید اما انتخاب گزینه سفارش باید به عهده کاربر باشد چرا که قیمت هر محصول ممکن است با محصول دیگری متفاوت باشد. به عنوان مثال فرض کنید می خواهید برای ثبت نام کلاس های یک آموزشگاه فرم ثبت نام به همراه پیش پرداخت راه اندازی کنید.
- یک فرم جدید ایجاد کنید.
- عناصر درون فرم خود را بسازید.
- سپس از لیست جعبه ابزار RSForm و از زیر سر برگ "پرداخت" گزینه ی "چند محصول" را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده و در تب اصلی فیلد نام و عنوان را به دلخواه وارد کنید (نام باید بصورت لاتین وارد شود).
فیلد آیتم ها : این فیلد جهت ایجاد آیتم های انتخابی برای انتخاب کاربر می باشد. فرمت وارد کردن اطلاعات بصورت زیر می باشد :
1000000|کلاس خانم ذاکری ، شنبه و سه شنبه ها 10:00 تا 08:00
ابتدا از سمت راست ، قیمت را بدون هیچ گونه کارکتر اضافه وارد و با علامت | از عنوان جدا می کنیم؛ به تصویر زیر دقت کنید :
تصویر بالا توضیح کاملی برای این فیلد می باشد.
در همین پنجره لازم دانستیم چند فیلد ضروری و پر استفاده در تب "خواص" را بصورت خلاصه توضیح دهیم :
چند گانه : این فیلد همان multiple بودن یا قابلیت چند انتخابی بودن محصول می باشد که اگر روی بلی باشد کاربر می تواند بیش از یک مورد را انتخاب کند؛ طبیعی است که اگر کاربر چند گزینه را انتخاب کند ، قیمت همگی با هم جمع خواهد شد.
نوع نمایش : این گزینه مشخص می کند که فیلد شما بصورت کشویی (Select) یا بصورن چک باکس (CheckBox) یا بصورت دکمه رادیویی (Radio Button) نمایش داده شود.
بقیه موارد را طبق نیاز خود می توانید مقدار دهی کنید.
- از لیست جعبه ابزار RSForm و از زیر سر برگ "پرداخت" یک عنصر از نوع "مجموع کل" ایجاد کنید (بهتر است در بالای دکمه ارسال قرار گیرد).
حالت نمایش بصورت کشویی (Select) :
حالت نمایش بصورت چک باکس (CheckBox) :
فرض کنید نیاز دارید یک فرمی طراحی کنید که در آن کاربران باید مبلغ را بصورت دلخواه وارد کنند اصطلاحا نیاز به یک فرم پرداخت سریع دارید که مبلغ ممکن است هر عددی باشد؛ با پلاگین های بانکی که جومینا مارکت برای فرم ساز RSForm طراحی و منتشر کرده است شما به راحتی می توانید این فرم را طراحی کنید.
- ابتدا یک فرم جدید ایجاد کنید.
- عناصر درون فرم خود را بسازید.
- سپس از لیست جعبه ابزار RSForm و از زیر سر برگ "پرداخت" گزینه ی "مبلغ دلخواه" را انتخاب کنید.
- از لیست جعبه ابزار RSForm و از زیر سر برگ "پرداخت" یک عنصر از نوع "مجموع کل" ایجاد کنید. (بهتر است در بالای دکمه ارسال قرار گیرد)
حال اگر در بخش کاربری فرم خود را مشاهده کنید ، خواهید دید که یک فیلد از نوع متنی ایجاد شده که کاربر می تواند مبلغ دلخواه خود را وارد کند؛
نکته مهم : فقط یک نوع از این عنصر در هر فرم می توانید ایجاد کنید و در صورت ایجاد تعداد بیشتری از این عنصر ، سیستم دچار تداخل در عملکرد خواهد شد.
حال شاید برای شما سوال شده باشد که چگونه می توانید حداقل مبلغ پرداختی را در این عنصر تعریف کنید ؟
این کار بسیار ساده و فقط کافی ست مراحل زیر را انجام دهید :
در ویرایش همین عنصر ، روی تب اعتبار سنجی کلیک کنید.
فیلد اجباری را روی "بلی" قرار بدید.
فیلد "نوع معتبر سازی" را روی "Regex" قرار بدید.
یک فیلد جدید با عنوان "نحوه Regex" در زیر همین فیلد ظاهر می شود که با عبارت منظم زیر را در آن قرار دهید :
/^[0-9]{3,}$/
اگر خیلی ساده بخواهیم عبارت منظم بالا را توضیح دهیم باید اینگونه بگوییم که عبارت [0-9] داره میگه که باید متن وارد شده باید حتما عدد باشد و عبارت {3,} داره میگه تعداد کارکترها حداقل 3 تا باشند؛
خب اولین عدد 3 رقمی چیست ؟ مطمئنا جواب 100 خواهد شد پس عبارت منظم وارد شده کاربر را مجبور می کند که عددی بزرگتر از 99 را وارد کند؛ حال اگر بجای عدد 3 ، عدد 5 را وارد کنیم چه اتفاقی میوفتد ؟ طبیعتا کاربر باید عددی بزرگتر از 9999 وارد کند.
در فیلد "پیغام معتبر سازی" هم می توانید متن مناسب برای نمایش به کاربر را بنویسید. در تب "خواص" و زیر منوی ویرایش فرم ، فیلد "استفاده از معتبر سازی ای جکس" را روی بلی قرار بدید تا اعتبار سنجی بدون رفرش صفحه صورت گیرد.