راهنما و مستندات محصول کامپوننت Akeeba Backup

مشاهده و خرید محصول

چگونه از چندین دیتابیس همزمان در آکیبا بک آپ تهیه کنیم

تاریخ ایجاد : 1398/03/03

کامپوننت آکیبا بک آپ (به انگلیسی Akeeba Backup) یک سیستم مرجع در جوملا می باشد که تقریبا هر وبمستر جوملایی یکبار با آن کار کرده است؛ و امکان ندارد خاطره بدی از استفاده با آن داشته باشد چون واقعا یک سیستم کامل و کاربر پسند می باشد.

 در این مقاله می خواهیم به شما یاد دهیم که چگونه می توانید از چندین دیتابیس بک آپ بگیرید و در هنگام نصب همه آنها را با هم در دیتابیس ایمپورت کنید؛ فرض کنید جوملای اصلی شما در مسیر root یا همان public_html هاست تان نصب است حال در همین شرایط چند اسکریپت یا جوملای دیگر هم در مسیر های دیگر نصب دارید مثلا در پوشه dir1 یک جوملا نصب می باشد ، در پوشه dir2 هم یک اسکریپت چت نصب می باشد.

 پس مسیر های شما این چنین می باشد :

/domains/sos110.ir/public_html      =>     جوملای اصلی 
/domains/sos110.ir/public_html/dir1      =>     جوملای دمو یا تستی
/domains/sos110.ir/public_html/dir2      =>     اسکریپت چت

 هر کدام از اسکریپت های بالا (خود جوملا هم می تواند به تنهایی یک اسکریپت شناخته شود) به تنهایی برای خود یک دیتابیس جداگانه دارند و حتما می دانید که آکیبا بک آپ فقط از دیتابیس همان جوملا پشتیبان تهیه خواهد کرد اما از پوشه ها بصورت خودکار بک آپ گرفته خواهد شد. (واضح است که بدون پایگاه داده فایل ها استفاده ای نخواهند داشت)

 

ویژگی تهیه پشتیبان از چندین پایگاه داده در نسخه Pro کامپوننت آکیبا بک آپ موجود می باشد

ابتدا وارد قسمت "Multiple Databases Definitions" شوید.

 

 سپس روی دکمه مثبت (+) جهت ایجاد یک گزینه جدید کلیک کنید

 

 در پنجره باز شده چند گزینه باید پر شوند که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد :

  • Database driver : نوع پایگاه داده خود را از لیست باز شده جهت اتصال آکیبا بک آپ به دیتابیس مربوطه انتخاب کنید؛ گزینه های انتخابی شما : MySQLi ، MySQL ، PostgreSQL ، SQL Server ، Windows Azure SQL می باشد. (اگر از جوملا استفاده می کنید معمولا MysqLi می باشد)
  •  Database server hostname : میزبان سرور پایگاه داده را وارد کنید (معمولا localhost می باشد)
  •  Database server port : این گزینه را خالی رها کنید مگر مدیر سرور شما به شما گفته باشد که از پورت های غیر معمول برای اتصال به پایگاه داده استفاده کنید.
  •  Username : نام کاربری که در هنگام ساخت کاربر در Mysql Management وارد کرده اید را در این قسمت درج کنید (به عنوان مثال اگر در لوکال هستند معمولا root می باشد)
  •  Password : کلمه عبور کاربر ساخته شده را وارد کنید. (اگر در لوکال هستید معمولا خالی می باشد)
  •  Database name : نام پایگاه داده (دیتابیس) مربوطه که می خواهید از آن بک آپ بگیرید را اینجا وارد کنید.
  •  Prefix : پیشوند پایگاه داده مربوطه را اینجا وارد کنید.
توجه مهم :
لطفا فیلد Prefix را خالی رها نکنید
در صورتی که از یک پایگاه داده جوملایی بک آپ میگیرید باید پیشوند آن را وارد کنید
در صورتی هم که جدول شما به هر دلیلی پیشوند ندارد ، یک پیشوند تستی درج کنید تا در هنگام تهیه پشتیبان تداخلی در روند کار آکیبا بک آپ پیدا نشود.

 جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده می توانید روی دکمه Test Connection کلیک کنید تا پیغام Connected to database! با رنگ سبز نمایش داده شود که بدین معنی خواهد بود سیستم با موفقیت به دیتابیس شما متصل شده است.

 روی گزینه Save کلیک کنید ، کار تمام است.

 

 نکته :

 در هنگام نصب بک آپ گیری شده از جوملای شما و در قسمت درج اطلاعات دیتابیس ، سیستم به تعداد دیتابیس های بک آپ گرفته شده از شما درخواست ثبت اطلاعات را خواهد کرد فلذا اگر فرایند درج اطلاعات دیتابیس بیش از یکبار اتفاق افتاد نگران نباشید و با حوصله به وارد کردن اطلاعات کنید تا دیتابیس های دیگر هم به ترتیب در هاست شما ایمپورت شوند.

 

 تیم آموزشی جومینا مارکت/